• Del 5 al 8 de febrer, tota la comunitat educativa ha participat de diferents activitats de sensibilització a càrrec de l’ONGD Bosco Global. Com a fil conductor, el suport a un projecte d’agroecologia amb els Salesians a Tambacounda, Senegal.

 

Durant la setmana passada, de dilluns 5 a dijous 8 de febrer, des de l’ONGD salesiana Bosco Global s’han dinamitzat tallers de sensibilització als diferents cursos de l’escola (infantil, primària i secundària), a la parròquia, i també ha tingut lloc una presentació pública, amb el suport del Fons Menorquí de Cooperació (FMC), per tal d’explicar a la ciutadania els resultats del projecte co-finançat per aquesta administració i titulat: Millora de la producció en horts agroecològics per a joves i dones en situació de vulnerabilitat, a través de formació i equipaments a la regió de Tambacounda (Senegal). 

Es van realitzar dues presentacions. La primera va tenir lloc el dimarts 6 de febrer a la Sala de Cultura de la ciutat, va ser introduïda per Maria Jorquera i Tònia Florit, tècniques d’educació de Bosco Global, i amb connexió directa del salesià  Xec Marquès, com a responsable de la presència salesiana a Tambacounda (Senegal) i Elie Assogba, responsable local del projecte, i de Virgínia Martín, tècnica de cooperació internacional de Bosco Global i referent d’aquest projecte.

La xerrada-col·loqui va comptar amb una trentena de persones de públic i amb la presència institucional d’Aina Tejero, tècnica de projectes del Fons Menorquí, que va posar en valor la tasca de sensibilització amb els infants i joves de Calós (Salesians Ciutadella), tallers en què ella també s’hi va fer present.

La segona presentació es va fer el dimecres 7 de febrer en el Santuari de Maria Auxiliadora de la Comunitat Salesiana, en la qual hi va participar les diferents obres (Bosco Global Ciutadella, ADMAS, UAABD…), amb un aforament ben significatiu de la gent de la casa. 

Maria Jorquera i Tònia Florit expliquen que «els tallers i les xerrades que s’han fet a l’escola han anat molt bé, i els infants i joves han tingut l’oportunitat de conèixer més a fons la realitat d’un país com el Senegal, que en aquests moments es troba en una situació política i social convulsa, i endinsar-se en la seva cultura i en el projecte d’agroecologia amb el que col·laboren, tot remarcant la cura de la terra i el medi ambient». 

I afegeixen, «l’objectiu de la sensibilització tenia tres parts: donar a conèixer la realitat social, econòmica i mediambiental de la població de la regió de Tambacounda del Senegal; prendre consciència de la cura del medi ambient i del planeta, del foment d’actituds de consum i hàbits sostenibles a través del projecte d’apoderament femení i l’agroecologia i promoure una ciutadania crítica, responsable, compromesa i activa, personalment i col·lectivament».