Per Alumnat 4t d’ESO

Amb l’ONG organitzarem diferents activitats ja que hem de recaptar 500€ destinats a la construcció d’un edifici que tindrà una doble funció: ser una escola i ser un centre comunitari a l’aldea rural de POTHUDODDI.


 

QUI SOM? 

Nosaltres som alumnes de 4t de l’assignatura d’IAEiE (Iniciació a l’Activitat Emprenedora i Empresarial). Hem creat una ONG solidària que col·labora amb l’associació de cooperació “Fundació Vicente Ferrer”, compromesa des de fa més de 50 anys a seguir el somni de Vicente Ferrer d’eradicar la pobresa a les comunitats més discriminades del sud de l’Índia.   

Logo creat per l’alumnat amb les inicials del nom de la ONG «Alumnes Sense Fronteres».

QUIN NOM HEM POSAT A L’ONG? 

Vam pensar diferents tipus de noms, després de posar-los en comú, el nom més votat va ser “Alumnes Sense Fronteres”. 

El significat d’aquest nom l’hem escrit pensant en el dret de l’educació de tots els infants, adolescents i joves del món, pensant sobretot en les situacions de pobresa que viu una  gran part de la població de l’Índia. I volem que amb la col·laboració de tots i totes cada vegada hi hagi menys misèria.

CONCRETAMENT, A QUÈ ESTÀ DESTINADA L’ONG?  

L’ONG està destinada a la col·laboració d’un projecte de la F. Vicente Ferrer titulat “Impulsando el derecho a la Educación”

PER QUÈ? 

Ja que a la India més del 70% de la població viu a zones rurals sense accés a la sanitat ni a l’educació. Amb el treball de la FVF s’ha aconseguit que quasi tots els fillets i filletes tinguin l’educació primària universal i, ara, la següent passa és que puguin acabar la secundària, perquè l’educació és el punt clau per ser persones lliures i independents. 

Amb l’ONG organitzarem diferents activitats ja que hem de recaptar 500€ destinats a la construcció d’un edifici que tindrà una doble funció: ser una escola i ser un centre comunitari a l’aldea rural de POTHUDODDI. En aquesta escola es donaran classes de matemàtiques, ciències i llengua per a tota la joventut del poble, però també serà un espai de reunió i de participació de la població adulta que lluita cada dia per tenir una vida feliç i alegre.

QUINES ACTIVITATS HEU PENSAT DUR A TERME? 

Hem pensat diferents activitats per dur a terme aquest projecte, primer de tot, cada soci i sòcia de l’ONG (és a dir, tot el grup d’IAEiE) hem aportat 3€ de capital inicial. Estem preparant eines de difusió per donar-nos a conèixer (fulletó, cartells, cartes…etc). També confeccionarem productes artesanals per vendre, entre altres activitats. 

LA RESTA D’ALUMNES DE SECUNDÀRIA COM PODEM COL·LABORAR? 

Ens podeu ajudar a donar a conèixer la nostra ONG i, també, podeu col·laborar amb un petit donatiu, fer-vos socis per un valor simbòlic o bé comprant dels productes que farem. 

En el moment que organitzem una nova activitat us informarem. 

Moltes gràcies per la vostra atenció. 

 

Galeria d’imatges